Pöç mü?

Pöç mü?

Pöç Afyonkarahisar’a ait geleneksel bir yemektir. Yapımının oldukça zahmetli olması nedeniyle günümüzde unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekler arasında yer almaktadır. Son zamanlarda bu geleneksel bir lezzet olan pöç yemeğini tekrardan eski ününe kavuşturmak, halkla buluşturmak için Afyon’da bazı çalışmalar yapılmakta, belirli restoranlarda pöç yemeği yapımına ağırlık verilmektedir.

Pöç yemeği büyükbaş hayvanların en lezzetli yeri olan kuyruk ve sırt bölümünden yapılır ve en az 6 saat boyunca pişmesi gerekir. Çoğunlukla da kuyruk sokumu kemiği kullanılır. Pöç çoğu yörede yemeklere lezzet vermesi kullanılırken aslında bu şekilde pöç tüketerek pöç yemeğinin hakkı yeniyor. Başlı başına oldukça lezzetli bir yemek. Zahmeti kadar şifası da büyük olan pöç yemeği eklem ağrıları, kireçlenme ve romatizma gibi birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir.  Bu faydalarından dolayı son zamanlarda Amerikan mutfağında bile yerini almış pöç.

Çoğunlukla İç Anadolu Bölgesinde yaygın olan pöç tandırı İç Anadolu’ya yolunuz düşerse ve özellikle Afyonkarahisar’a ya da Kayseri’ye uğrarsanız mutlaka deneyin. Etin gerçek lezzetinin tadına varın. Köklü bir geçmişe sahip olsa da hakkında çok bilgi bulunmamasının tamamen yöresel olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyoruz. Siz fırsatını bulursanız mutlaka deneyin, anlatanların ne demek istediğini anlayacaksınız.


Pöç Tarifi için tıklayın.


Oyla post

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir