Sivilceler İçin 5 Probiyotik Gıda

Aknenizi tedavi etmek için her şeyi kullanmaktan bıktınız ve hala onlardan kurtulamıyor musunuz? İşte sivilce ile mücadelede yardımcı olan probiyotiklerle zenginleştirilmiş 5 besin.

İPUÇLARI

  • Bazı bakteriler sağlık ve cilt için iyidir
  • Probiyotiklerin tüketimi sivilce tedavisinde yardımcı olur
  • Turşu yemek, probiyotik tüketmenin kolay bir yoludur.

Sivilce, hem erkek hem de kadının nefret ettiği bir şeydir. Pahalı yüz ürünlerinden ve yağlı yiyeceklerden kaçınmanın dışında, sizin için hazırladığımız aşağıdaki doğal ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. İnatçı sivilcelerin peşinizi bırakmasını beklemeyin. Probiyotik tüketmeye başladığınızda sivilcenin tedavi edilebileceğini biliyor musunuz?

Bakterilerin sağlığınız için kötü olduğu bilinse de aslında durum biraz daha farklıdır. Bazıları da sizin yararınıza olabilir. Çok az bakteri aslında sağlığınız için iyi, bağırsaklarınız için iyi, cildiniz için iyi ve sivilce için de iyidir.

İşte doğal olarak size sivilce tedavisinde yardımcı olabilecek 5 probiyotik gıda;

Yoğurt

Probiyotikler veya iyi bakteri bakımından zengin yiyecekleri düşündüğünüzde, tabi ki yoğurt listenin başında gelir. Yoğurtta bulunan bakteriler sağlığınıza iyi gelebilir. Başta laktik asit bakterileri ve bifidobakterileri olmak üzere dost bakteriler tarafından fermente edilmiş sütten yapılır. Yoğurt tüketmek, kemik sağlığının iyileştirilmesi de dahil olmak üzere birçok sağlığa faydası ile ilişkilidir ve ayrıca yüksek tansiyonu olan insanlara da fayda sağlar.

Salatalık Turşusu

Fermente sebze veya turşu yemek, probiyotik tüketmenin kolay bir yoludur. Salatalık turşusu, lahana, pancar, havuç, soğan vb. yiyecekler sindirim sağlığını iyileştirebilecek sağlıklı probiyotik bakteri kaynaklarıdır. Turşuların sodyumda bakımından da yüksek olma eğiliminde olduklarından, yüksek tansiyonu olan kişilerde turşu yemekten kaçınmak önerilmektedir. Ayrıca sirke ile yapılan turşularda canlı probiyotik bulunmaz.

Yağlı Süt

Tereyağı yaptıktan sonra kalan sıvı, ayran olarak bilinir. İki ana tip ayran vardır

  • Geleneksel ayran
  • Kültürlü ayran

Geleneksel ayran, probiyotik bakımından zengin olan tek versiyondur. Oysa Kültürlü ayran genel olarak herhangi bir probiyotik yararı yoktur. Probiyotikler açısından zengin olmasının yanı sıra ayran yağ ve kalorisi düşüktür. Ayrıca B12 vitamini, riboflavin, kalsiyum ve fosfor gibi birkaç önemli vitamin ve mineral içerir.

Çiğ Peynir

Peynir, probiyotiklerle zenginleştirilen başka bir süt ürünüdür. Peynirlerin çoğu fermentedir, ancak bu, hepsinin probiyotik içerdiği anlamına gelmez. İnek ve keçi sütünden yapılan peynirler yüksek probiyotikli gıdalardır. Peynir çok iyi bir protein kaynağıdır ve çok besleyicidir. Ayrıca kalsiyum, B12 vitamini, fosfor ve selenyum gibi vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Ne tür peynir alırsanız alın, peynirin pastörize edilmemiş ve çiğ olduğundan emin olun, yalnızca bu tür peynirler probiyotik içerir.

Kombucha

Kombucha olarak bilinen fermente siyah veya yeşil bir çaydır ve aknenin tedavisinde etkilidir. Kombucha yeni favori içecek haline geliyor, çünkü sindirim sisteminiz için oldukça faydalı ve tüm bu faydası cildinize de yansıyor. Evde kolayca yapabilirsiniz. Kombucha bakteri ve maya ile fermente edildiğinden, probiyotik özellikleri bakımından oldukça faydalı olduğu düşünülüyor.

Oyla post

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir